“Bottas is cruciaal voor de plannen van Williams in 2017”

14 december 2016 — Valtteri Bottas wordt nadrukkelijk gelinkt aan mogelijke overstap naar het Mercedes F1 team. Volgens Pat Symonds is Bottas is echter cruciaal voor de plannen van het Williams F1 team.


Maakt Bottas de overstap van Williams naar Mercedes? Voorlopig blijft het een onbeantwoorde vraag. Bij Williams stellen ze echter alles in het werk om de Fin in het team te houden.

Bottas heeft al heel wat jaren ervaring. Nu Williams met de Canadees Lance Stroll een erg jonge en onervaren tweede rijder heeft is het erg belangrijk dat Bottas aan boord blijft bij het team. Volgens Pat Symonds is Bottas dan ook cruciaal voor de plannen van Williams komend seizoen.

“Lance Stroll zal zijn debuut maken en hij heeft zo goed als geen F1-ervaring. Bottas in het team behouden is dan ook cruciaal om succes te kunnen boeken,” aldus Symonds tegenover ‘Gazzetta dello Sport’. “Bottas zien vertrekken zou een serieuze impact op het team hebben.”

De voorbije seizoenen beschikt Williams met Felipe Massa en Valtteri Bottas over een erg ervaren rijdersduo. Massa nam eind dit seizoen echter afscheid van de Formule 1, waardoor Bottas zijn aanwezigheid komend seizoen cruciaal is voor het team.

“Men onderschat het belang van continuïteit in een team. De rijder is de laatste link tussen de ingenieurs en de data. Je kan hen vervangen maar je moet de andere rijder als een referentie hebben, zeker tijdens een seizoen zoals dat van 2017 waarin er heel wat wijzigingen zijn,” besluit Symonds.

Mercedes zou het Williams F1 team reeds benaderd hebben om Bottas bij de renstal los te weken. Mercedes zou bereid zijn om Williams een aanzienlijke korting te geven op haar motoren indien het Bottas de overstap naar Mercedes laat maken. Voorlopig lijkt het team daar echter niet op in te gaan, al kan het mits de nodige berichtgeving in de pers Mercedes uiteraard ook onder druk proberen zetten om een hogere korting op de motoren te verkrijgen.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België