Bottas: “Lastige race door de wind en plastic zak in mijn voorvleugel”

01 april 2019 — Valtteri Bottas finishte de GP van Bahrein als tweede. De Fin liet zich tijdens de race enkele keren verschalken door de hevige wind, terwijl hij ook nog eens af te rekenen kreeg met een plastic zak in zijn voorvleugel. Toch slaagde de Fin erin om mee als tweede op het podium te finishen.


De race begon nochtans goed voor Bottas, die bij de start richting de tweede plaats kon opschuiven. Vervolgens verloor Bottas echter opnieuw twee plaatsen aan Charles Leclerc en teamgenoot Lewis Hamilton.

“Ik denk dat de wind me wat verschalkt heeft, ik remde iets te laat richting de eerste bocht. Ik probeerde mijn positie te behouden en verloor twee plaatsen,” blikt Valtteri Bottas terug op het begin van zijn race in Bahrein.

“Ferrari was opnieuw zeer, zeer sterk. Door de wind maakte ik af en toe foutjes, net zoals ook veel andere rijders deden.”

“Het was erg moeilijk om het ritme vast te houden. Ik slaagde er wel in om de motor enigszins te sparen toen ik ver achter de wagen voor mij reed en ik een mooie voorsprong op de wagen achter mij had.”

Desondanks verliep de race van Bottas niet geheel probleemloos.

“Er zat een plastic zak vast in mijn voorvleugel, waardoor mijn performance verminderde. Het was dan ook geen perfecte race,” besloot Bottas.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België