Bottas: “Lekke band door aanrijding met Verstappen in pitlane”

27 mei 2019 — Valtteri Bottas blikt met gemengde gevoelens terug op zijn GP van Monaco. De Fin is blij dat hij met zijn derde plaats alsnog erg belangrijke punten behaalde, al is hij ook wat ongelukkig over het verloop van de race.


“Ik weet niet waarom de pitstop traag was maar plots reed Max langs mij in de pitlane,” blikte Bottas terug op de cruciale fase in de race waarbij Verstappen tegen hem reed. “Hij reed daarvoor achter mij maar in de pitlane lag hij een fractie voor.”

“We reden zijdelings naast elkaar maar hij bleef naar rechts komen en we raakten elkaar. Ik raakte ook de muur aan de andere kant omdat er geen plaats was.”

“Daardoor kreeg ik een lekke band,” aldus Bottas, die vervolgens een tweede pitstop moest maken. “Dat was een sleutelmoment en maakte de race veel moeilijker.”

Bottas viel van de tweede plaats terug naar de vierde plaats, waarop hij achter Hamilton, Verstappen en Vettel vast kwam te zitten voor de rest van de race.

Echt tevreden was Bottas niet, al besefte hij ook dat hij alsnog belangrijke punten voor het kampioenschap behaalde en dat de race ook slechter kon afgelopen zijn.

“Het kon veel erger geweest zijn,” aldus Bottas. “Ik dacht dat ik door nog eens te moeten stoppen verder zou terugvallen in het rijdersveld.”

“Ik verloor echter alleen een plaats aan Sebastian. Ik kende dan ook geluk op een moment dat ik ongeluk had!”

Door zijn derde plaats ziet Bottas Hamilton in de wk-tussenstand uitlopen en telt de Fin nu een achterstand van zeventien punten.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België