Bottas: “Leuk om hier de polepositie te veroveren”

13 juli 2019 — Valtteri Bottas slaagde erin om tijdens de thuisrace van Hamilton de polepositie te veroveren. De Fin was slechts 0,006 sec. sneller dan Hamilton maar deelde zo wel een psychologische tik uit.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

“Het is leuk om een goed rondje te rijden en de pole te behalen,” zei Bottas in een reactie kort na het veroveren van de polepositie. “Het was heel het weekend, en ook vandaag, erg close met Lewis.”

Na zijn eerste snelle run slaagde Bottas er niet in om zijn tijd nog te verbeteren, desondanks volstond zijn eerste snelle run om de polepositie te veroveren, al was het verschil met Hamilton miniem.

“Ik wist dat mijn eerste rondje goed was, maar het was zeker en vast niet perfect en ik had normaal gesproken moeten verbeteren tijdens mijn tweede run. Ik ben echter blij dat het volstond voor de pole.”

“Het was geen perfect rondje, maar ik denk dat niemand een perfect rondje reed. Door de nieuwe asfaltlaag en de wind maakte je erg snel een fout.”

Voor Bottas vormde het veroveren van de pole een motivatie. In de strijd om de titel moet de Fin er echter voor zorgen dat hij morgen ook weet te winnen.

“Het herinnert je eraan waarom je dit doet. Jaar na jaar leer je bij en je wordt steeds sneller. Het belangrijkste is echter dat je de poleposities omzet in overwinningen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België