Bottas matig tevreden: “De derde plaats is niet ideaal”

25 maart 2017 — Valtteri Bottas blikt met gemengde gevoelens terug op zijn kwalificatie voor de GP van Australië.


Bottas kwalificeerde zich als derde voor de GP van Australië. De Fin zag teamgenoot Lewis Hamilton de polepositie bemachtigen en op het einde ook nog Sebastian Vettel zijn Ferrari tussen beiden Mercedessen wringen. Helemaal tevreden is Bottas dan ook niet, al verwacht hij wel een sterke race te rijden.

“De derde plaats is niet ideaal,” zei Bottas na afloop van de kwalificatie. “Over het algemeen ben ik niet tevreden met het resultaat. Ik ben echter wel trots op, net zoals Lewis zei, wat het team opnieuw heeft weten te presteren met deze wagen. Ikzelf heb zelf slechts een deel van de voorbereiding van de nieuwe wagen gezien. Het is mooi om te zien dat al dat harde werk heeft opgebracht en dat we vooraan meestrijden. Het lijkt dit jaar erg close te zijn, zeker hier in Melbourne.”

Ondanks dat Bottas niet tevreden is met het resultaat van zijn kwalificatie kijkt hij dus wel uit naar een veelbelovende race.

“Ik slaagde er zelf niet in om perfecte rondjes te rijden, op dat vlak ben ik dan ook niet tevreden. Het is morgen dat telt. Onze racestarts zijn normaal erg sterk. Indien we het vormpeil kunnen aanhouden dat ik tijdens de oefensessies haalde en een probleemloze race kennen dan kunnen we heel wat punten behalen,” blikt Bottas vooruit naar de race van morgen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België