Bottas: “Mercedes heeft heel wat werk te doen”

01 oktober 2017 — Volgens Valtteri Bottas moet Mercedes grondig analyseren wat er fout liep tijdens de GP van Maleisië.


Bottas startte de race van op de vijfde plaats, kreeg door het wegvallen van Kimi Raikkonen een plaatsje cadeau, maar finishte toch maar als vijfde. De Fin moest zelfs Sebastian Vettel, die als allerlaatste aan de race begon, voor laten gaan.

“Vandaag was erg moeilijk. Ik probeerde alles wat ik kon, ik gaf alles maar ik had een tekort aan snelheid en gleed rond,” blikt een teneergeslagen Bottas terug op zijn race. “Mijn start was zeker en vast het beste gedeelte van de dag. Die start was echt goed. Ik kon een beetje aanvallen en voor posities strijden. Niet lang daarna ging het minder goed en kon ik de anderen niet volgen.”

Hamilton en Bottas reden in Maleisië met een verschillend aerodynamisch pakket. Met de GP van Japan al binnen minder dan een week zal er snel moeten geanalyseerd worden waarom het bij Bottas een heel stuk minder goed ging dan bij Hamilton. Desondanks was ook de racepace van Hamilton niet voldoende goed om te strijden voor de overwinning.

“We moeten de race analyseren want ons pakket met upgrades zou een redelijke stap vooruit moeten geweest zijn op het vlak van de downforce maar ik heb er niet al te veel van gemerkt,” aldus Bottas. “Er zijn redelijk wat zaken die we moeten zien te begrijpen en waarvan we na vandaag moeten leren.”

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image