Bottas: “Mercedes ondervindt problemen op de zachte banden”

12 december 2020 — Valtteri Bottas leek de polepositie voor de GP van Abu Dhabi te gaan veroveren maar het was uiteindelijk Max Verstappen die net iets sneller is. Volgens de Fin ondervond Mercedes vooral problemen op de zachte band.

“Ik denk dat het belangrijkste probleem was dat we de zachte banden niet goed aan het werk kregen,” vertelde Bottas na afloop van de kwalificatie op het Yas Marina Circuit.

“We leken sterker op de medium banden maar je moet snel zijn op de zachte banden om de polepositie te veroveren.”

Bottas is er van overtuigd dat Max Verstappen in de Red Bull een serieuze uitdager zal worden tijdens de race.

“We zagen tijdens de derde oefensessie dat Red Bull en in het bijzonder Max zeer snel was. Ik denk dat Red Bull erin slaagde om alles tijdens het laatste deel van de kwalificatie te optimaliseren.”

“Tijdens heel de kwalificatie voelde de medium band veel beter voor ons aan dan de zachte band. Tegen het einde van de kwalificatie begon ik wat problemen te ondervinden met de voorkant van de wagen.”

Vooral tegen het einde van de kwalificatie begon Bottas problemen te ondervinden, maar al bij al is hij tevreden over zijn performance.

“Naarmate het circuit afkoelde tegen het einde van de sessie begon ik onderstuur te krijgen, wat het tricky maakte om de rondetijden te verbeteren,” aldus Bottas.

“Ik denk dat ik er nog steeds in slaagde om alles uit de wagen te halen, maar we waren gewoonweg niet snel genoeg vandaag.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België