Bottas mogelijk niet aan de start

14 maart 2015 — Valtteri Bottas, die zich als zesde kwalificeerde voor de GP van Australië, komt mogelijk niet aan de start op zondag. Rugpijn zou de boosdoener zijn.

De Fin werd na de kwalificaties naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek nadat hij in het tweede kwalificatiegedeelte pijn voelde in de rug. Het is echter nog niet duidelijk hoe ernstig de blessure is, maar de kans bestaat er in dat Bottas op zondag niet aan de start staat van de eerste Grote Prijs van het seizoen. Williams zal pas op zondag een update geven over de toestand van hun rijder.

“Hij voelde wat pijn in de rug tijdens het remmen in Q2.” vertelt Rob Smedley. “Van dan af aan werd het alleen maar erger. Hij ging nadien meteen naar het medical centre voor een eerste check-up, maar ondertussen is hij in het ziekenhuis voor verder onderzoek.”

Het is dus nog niet zeker of Bottas morgen aan de start komt, en ook Smedley weet nog niet hoe het verder zal aflopen. “Dat kan ik niet zeggen, dat is de taak van het medisch team. Hij moet nu eerst alle testen doorstaan, zowel vanavond als morgen. Daarna krijgt hij de gepaste behandeling en medicatie. Morgen zullen we dan wel zien hoe het verder moet.”

Ondanks de pijn wist Bottas zich uiteindelijk toch nog als zesde te kwalificeren. De Fin deelde zijn reactie mee in een persbericht van Williams.

“Het is leuk om er eindelijk terug in te vliegen, met een spannende kwalificatie om te beginnen. De wagen gedroeg zich heel goed, en we konden constant strijden met de Ferrari’s. Op het einde van Q2 kreeg ik echter met rugpijn af te rekenen. Rekening houdende met die omstandigheden ben ik toch tevreden met mijn zesde tijd, maar Felipe bewees wel dat de Williams beter kan. Nadien besloten zowel het team als ikzelf dat de rugpijn ernstig genoeg was om me te laten onderzoeken in het ziekenhuis en hun diagnose af te wachten.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België