Bottas na overwinning: “Ik controleerde de race en bepaalde het tempo”

26 november 2017 — Valtteri Bottas won op het Yas Marina Circuit de GP van Abu Dhabi, zijn derde overwinning dit seizoen. De Fin bepaalde naar eigen zeggen zelf het tempo van de race en ondervond naar eigen zeggen niet al te veel last van de druk die Hamilton uitoefende.


“Het was een erg belangrijke overwinning voor mij,” aldus Bottas. “Ik kende een erg moeilijke start van de tweede seizoenshelft. Ik heb erg hard gewerkt aan de problemen die ik had en het ging steeds beter en beter en dit weekend behaalde ik de pole en de overwinning. Ik kan niet blijer dan dit zijn om het seizoen zo te eindigen.”

Bottas had naar eigen zeggen de race onder controle en nuanceert de druk die Hamilton op hem kon uitoefenen.

“Ik was echt mijn racesnelheid aan het controleren en de manier waarop ik aan de leiding van de race reed gaf me een goed gevoel,” aldus Bottas. “Ik had een lock-up toen ik enkele wagens aan het naderen was om ze te dubbelen. Los daarvan kende ik geen problemen en tijdens de laatste vijf ronden ging ik iets sneller rijden. Ik slaagde erin om een kloofje uit te bouwen. ik ben zeer blij.”

“De wagen was opnieuw zeer goed en ik wil het ganse team bedanken voor dit geweldig seizoen. Ik heb er echt van genoten,” besloot Bottas.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Valtteri BottasMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België