Bottas na veroveren pole: “Ik ben enorm hongerig naar de overwinning”

30 juni 2018 — Valtteri Bottas veroverde in een spannende kwalificatie de polepositie voor de GP van Oostenrijk. De Fin kon maar net teamgenoot Lewis Hamilton van de pole houden en wil nu resoluut de overwinning behalen.

“De wagen voelde zo enorm goed aan,” zei Bottas na afloop van de kwalificatie. “Ik wist dat ik tijdens de laatste run me nog ongeveer een tiende zou kunnen verbeteren tegenover mijn eerste run. Ik ben erin geslaagd om dat tiende te vinden en ik had het overduidelijk nodig!”

En dat is zeker geen understatement want Bottas was ondanks het verbeteren van zijn tijd amper 19 duizendsten sneller dan teamgenoot Lewis Hamilton.

“Het ganse weekend boekte ik vooruitgang met de setup van de wagen. We hadden dit weekend enkele nieuwe onderdelen op de wagen en we hadden wat werk om de balans van de wagen met die nieuwe onderdelen goed te krijgen. Dat lukte uiteindelijk.”

Ook vorig jaar veroverde Bottas de polepositie en vervolgens won hij ook de race, iets wat hij dit jaar uiteraard hoopt te herhalen.

“Ik moet gewoonweg een goede, zuivere start maken. Niets verbazingwekkend, ik moet de held niet uithangen in de eerste bocht, en vervolgens moet ik er voor gaan,” aldus Bottas.

“Ik kan je verzekeren dat ik van al de rijders op de grid het meest hongerig ben voor een overwinning, ik ben er echt klaar voor.”

Speel mee met het Grand Prix van Oostenrijk Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België