Bottas na veroveren polepositie: “De overwinning is het doel”

25 november 2017 — Valtteri Bottas veroverde met een enorm snel rondje de polepositie voor de GP van Abu Dhabi. De polepositie is uiteraard echter niet het doel dit weekend, dat is overduidelijk de overwinning, zo laat Bottas weten.


Ook in Brazilië wist Bottas de polepositie te veroveren. Toen stond Sebastian Vettel naast hem op de eerste startrij. De Duitser forceerde in de eerste bocht zijn Ferrari voorbij Bottas, wat uiteindelijk het verschil tussen winst en verlies betekende.

Bottas is uiteraard erg tevreden dat hij de polepositie wist te veroveren maar de Fin wil morgen met niets minder dan de overwinning tevreden zijn.

“Vandaag ging het doorheen de oefensessies en de kwalificatie steeds beter,” zei Bottas na afloop. “Ik slaagde erin om hier en daar tijd te vinden en ik had alles onder controle. Ik voelde me erg goed in de wagen.”

“Mijn eerste run in Q3 was echt zeer goed, het bleek uiteindelijk voldoende te zijn voor de polepositie. Ik ben dan ook zeer blij.”

In Brazilië moest Bottas al in de eerste bocht de leiding in de race afstaan, iets dat hij morgen in Abu Dhabi absoluut wil voorkomen.

“Ik was echt gefrustreerd en teleurgesteld in Brazilië. Ik had de polepositie en miste de overwinning. Ik heb morgen dan ook een duidelijk doel en ik ben er zeker van dat de fans me zullen steunen,” besloot Bottas.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Valtteri BottasMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België