Bottas na veroveren polepositie: “Ik sta nog steeds te trillen op mijn benen”

11 november 2017 — Op het circuit van Interlagos slaagde Valtteri Bottas erin om met zijn ultieme snelle ronde nog onder de tijd van Sebastian Vettel te duiken. De Fin was slechts 38 duizendsten sneller maar het volstond wel voor zijn derde polepositie uit zijn carrière.


“Ik voel me goed, ik sta nog wel een beetje te trillen, maar het is een geweldig gevoel,” zei Bottas na het veroveren van de polepositie. “Het was een mooie ronde, zeker met Sebastian en Kimi die ook goede rondjes reden. Uiteraard was het erg jammer voor ons dat Lewis aan het begin van de kwalificatie reeds uitviel.”

Ondanks het veroveren van de polepositie verwacht Bottas zich niet aan een makkelijke race. Het verschil met de Ferrari’s was klein, vooral met Sebastian Vettel, en ook tijdens de race verwacht Bottas een intense strijd met Ferrari.

“Het is erg goed om hier van op de polepositie te kunnen starten,” aldus Bottas. “We beschikken over een goede wagen en de race gaat erg close worden met Ferrari. Ik start echter liever van op de polepositie dan van op een andere plaats.”

“Ik kijk uit naar morgen. Het is geen eenvoudig circuit om in te halen. Fouten vermijden zal belangrijk zijn maar de start is hier altijd opwindend,” besloot Bottas.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Valtteri BottasMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België