Bottas na veroveren polepositie: “Niet mijn beste kwalificatie”

05 december 2020 — Valtteri Bottas was na afloop van de kwalificatie uiteraard tevreden met het veroveren van de polepositie, al was hij niet helemaal tevreden over zijn eigen performance.

“Het is goed om op de pole te staan,” vertelde Bottas na afloop van de kwalificatie. “Ik ben blij daarmee maar het was niet mijn beste kwalificatie. Ik ben echter blij dat het volstond.”

Valtteri Bottas zijn tweede poging in Q2 volstond voor de pole maar de Fin slaagde er tijdens zijn derde snelle run opmerkelijk genoeg niet in om zijn tijd nog te verbeteren, iets wat teamgenoot George Russell wel lukte.

Bottas was nipt een handvol duizendsten sneller dan Russell en Mercedes verovert op die manier de eerste startrij voor de GP van Sakhir. Het wordt nu echter vooral uitkijken wat dit zal geven bij de start en tijdens de race.

“Met een nieuwe teamgenoot is het zeker en vast een andere situatie. Ik wilde me uiteindelijk gewoon focussen op mijn eigen ding en geen energie verspelen aan andere dingen. Daarin ben ik geslaagd.”

“Op het vlak van de strategie bevinden we ons in een erg goede situatie en het is goed om te zien dat George mee op de eerste startrij staat,” besloot Bottas.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België