logo
 

Bottas niet blij met opmerking: “Mij een ‘wingman’ noemen doet pijn”

29 juli 2018 — Mercedes-piloot Toto Wolff is niet te spreken over het feit dat Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff hem vandaag de ideale 'wingman' van Lewis Hamilton noemde. De Fin vindt ook niet dat hij bij de aanrijdingen met Vettel en Ricciardo in de fout is gegaan.

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

“Eerst en vooral, ‘wingman’ genoemd worden doet pijn,” zei Bottas na de race. “Ten tweede, ik zie wat deze race betreft geen positieve dingen wat mij betreft.”

“Ik wou een beter resultaat behalen. Theoretisch dachten we dat we het met een eenstopper zouden halen maar doordat Kimi een pitstop maakte moesten we zelf ook vroeger binnenkomen, we moesten hem coveren.”

“Uiteindelijk voelde twintig ronden voor het einde van de race nog alles goed aan. We konden de snelheid en mijn positie controleren. Vervolgens gingen de achterbanden eraan. Ik probeerde mijn uiterste best te doen om te verdedigen en dat zo agressief als ik kon. Uiteindelijk eindigde het rommelig met een gebroken voorvleugel enzovoort.”

Bottas gaf vervolgens een woordje uitleg over de twee incidenten waarbij hij betrokken was.

“Met Seb had ik een goede run richting de tweede bocht. We hadden daarvoor al gestreden in de eerste bocht. Mijn neus bevond zich aan de binnenkant van de tweede bocht, hij zat langs de buitenkant.”

“Vervolgens draaide hij voor mij erg vroeg in. Ik kon nergens naartoe dus we raakten elkaar. Ik was de enige die schade had, wat fair genoeg is. Ik denk dat het een race-incident was.”

Ook de stewards oordeelden zo want ze deelden voor dat incident geen bestraffing uit. Wat de aanrijding met Ricciardo betreft werd Bottas wel als schuldige aangeduid.

“Met Daniel was het ongeveer hetzelfde. Ik bevond me naast hem aan de binnenkant van de bocht. Ik had geen voorvleugel en daardoor blokkeerde ik de wagen,” aldus Bottas. “Ik ben er zeker van dat hij zag dat ik redelijk snel de eerste bocht inging maar toch stuurde hij in en vervolgens was er contact.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Valtteri BottasMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië