Bottas: “Onze strategie was goed, zowel voor mij als voor Lewis”

03 september 2018 — Ondanks dat Valtteri Bottas van het team Kimi Raikkonen moest ophouden meent de Fin niet dat hij zijn eigen race moest opofferen om Lewis Hamilton te helpen.


“Mijn eerste opdracht was om Kimi gedurende enige tijd ophouden en vervolgens op het podium te eindigen,” blikt Bottas terug op zijn race. “Ik was echt alles aan het proberen om op het podium te eindigen.”

“Het is goed om terug op het podium te eindigen, ik kende enkele moeilijke races. De laatste keer dat ik in de top drie eindigde was in Duitsland, voor de zomerpauze.”

Doordat Bottas van het team Raikkonen moest ophouden verloor hij veel tijd tegenover Max Verstappen.

“Het was geen eenvoudige race vandaag,” gaf Bottas toe, die wel liet weten dat de strategie vooraf was besproken en afgesproken binnen het team.

“Toen we alles overliepen, al de scenario’s voor de race, zagen we dat het met mij als vierde en Lewis als derde achter de Ferrari’s, geen zin had om de optimale strategie te proberen hanteren. Ze zagen voor mij een opportuniteit om langer door te gaan.”

Bottas is van mening dat hij zijn eigen race en zijn eigen kansen niet moest opofferen om Hamilton te helpen.

“Ik zou het niet het opofferen van mijn race noemen, want het pit window is hier met de banden die we ter beschikking kregen enorm groot.”

“Het was goed voor mij, maar ook goed voor Lewis dat ik Kimi achter me kon houden en hem wat kon vertragen. We hebben vandaag goed teamwerk verricht,” besloot Bottas.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België