Bottas over opgave in Baku: “Ik was aan het huilen zoals een baby”

23 december 2018 — De opgave door brokstukken terwijl hij aan de leiding van de GP van Azerbeidzjan reed kwam bij Valtteri Bottas enorm hard aan. In die mate zelfs dat hij na afloop van de race aan het huilen was zoals een baby, zo laat de Fin weten tijdens een interview.

Dit bericht bekijken op Instagram

Sometimes the sport you love can be tough. But, I’ve learned to turn negative experiences into strenght. #VB77 #F1Baku @mercedesamgf1 ߓ¸ @xpbimages @laurent_charniaux

Een bericht gedeeld door Valtteri Bottas (@valtteribottas) op

“Ik vond het één van mijn beste races,” aldus Bottas tijdens een interview voor Mercedes. “Ik heb niet lang aan de leiding gereden maar ik slaagde er wel in om mezelf naar voor te vechten, naar de leiding in de race.”

“Ik herinner me nog dat ik vlak voor de klapband enorm veel vertrouwen had, dat ik het gevoel had de race onder controle te hebben.”

“Ik wist dat ik wat geluk had gekend waardoor ik de race zou gaan winnen maar plots waren er die brokstukken op het lange rechte stuk die ik niet kon zien. Ik kreeg een lekke band en de race zat erop voor mij.”

Het was een mokerslag voor Bottas en de opgave tijdens de GP van Azerbeidzjan woog zelfs op Bottas zijn prestaties tijdens de rest van het seizoen. Bottas zelf kreeg pas in het hotel een mentale uppercut te verwerken.

“Na het incident zag ik de teleurstelling in het ganse team. Ik kreeg van iedereen enorm veel steun,” aldus Bottas.

“Toen ik terug in het hotel was crashte ik compleet. Ik ging door mijn knieën en ik was aan het huilen zoals een baby. Vervolgens stond ik terug recht en besloot ik dat één opgave mij niet klein zou krijgen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België