logo
 

Bottas over pole in Spanje: “De beste kwalificatie uit mijn carrière”

11 mei 2019 — Valtteri Bottas lijkt van sterk, sterker, sterkst te gaan in 2019 nadat hij tijdens de kwalificatie voor de GP van Spanje naar de pole reed en zijn teamgenoot - die tweede werd - op meer dan zes tienden zette.


Nadat Mercedes al het hele weekend domineerde, was de eerste getimede ronde van Bottas in Q3 meer dan voldoende voor de snelste tijd tijdens de kwalificatie. Hij reed naar een nieuw ronderecord met een 1m15,406. Hamilton kon zijn tijd tijdens zijn tweede poging niet verbeteren en eindigde op zo’n zes tienden van de Finse WK-leider. Het is de derde zaterdag op rij dat de Brit - die gekend staat om zijn uitzonderlijke prestaties tijdens de kwalificaties - zijn meerdere moet erkennen in zijn teamgenoot.

“Ik heb er erg van genoten”, zei Bottas over zijn kwalificatie, nadat hij eerder op de dag tijdens de derde vrije training in de zandbak belandde en amper kon rijden. “Ik geniet erg veel van de adrenaline die vrijkomt tijdens deze snelle ronden. Ik ben erg blij na een moeilijke derde vrije training met mijn spin. Ik vergat dat echter snel en ging verder met het weekend.”

“Het was een fantastische kwalificatie”, zei de Fin met de brede glimlach. “Eén van mijn beste, als het al niet dé beste was. Het is een goed gevoel wanneer je zo’n ronde kan rijden. De wagen was alweer super en ik kon mijn volledige vertrouwen in de wagen stoppen. Ik kon ermee doen wat ik wou en dat is fantastisch.”

Vooruitkijkend naar morgen beseft Bottas dat de start erg belangrijk is in Spanje. De weg naar de eerste bocht is erg lang, waardoor de achtervolgers potentieel kunnen genieten van de slipstream. In China ging teamgenoot Hamilton hem al eerder dit seizoen voorbij bij de start, wat een gelijkaardige situatie is aan de start van morgen.

Het belooft dus een enorm spannende start te worden. Wat minder duidelijk is, is waar Ferrari zal staan tijdens de race.

“Wanneer ik naar de tijden keek, was ik verrast, want we hadden Ferrari dichter bij ons verwacht”, gaf Bottas toe. “Maar na de vrije trainingen van gisteren zagen we al dat we in goede vorm waren. We hebben dan ook goed werk geleverd om de wagen op de juiste manier af te stellen. Ik denk dat we allemaal verbaasd zijn met onze prestatie vandaag.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België