Bottas: “Overstap naar Mercedes verliep moeilijker dan verwacht”

03 maart 2017 — Valtteri Bottas heeft laten weten dat er bij zijn overstap van Williams naar Mercedes meer kwam kijken dan dat hij had verwacht.


Nadat Nico Rosberg zijn afscheid van de Formule1 aankondigde was Valtteri Bottas de topfavoriet om de Duitser bij Mercedes te vervangen. De Fin werd uiteindelijk ook bevestigd als vervanger en hij werkte zich de voorbije weken in bij het team.

Na zijn eerste twee testdagen bij Mercedes blikt Bottas terug op zijn overstap en daar kwam volgens Bottas toch wel meer bij kijken dan aanvankelijk verwacht.

“Ik voel me iedere dag zeker en vast comfortabeler en meer een deel van het team. Ik voel me echt al goed. Hier ‘s ochtends ontbijten en toekomen bij het team voelt al normaal, dat is echt goed,” aldus Bottas. “Er is zeker en vast een groot verschil met vorige week. Het is immers de eerste keer dat we echt als een team samenwerken, op de baan, samen met de ingenieurs op zoek gaan naar performance. Ik heb iedere dag al enorm veel geleerd.”

Bottas heeft dus al veel geleerd bij Mercedes, al beseft hij ook dat er nog veel te doen staat.

“Er rest ons nog steeds veel werk te doen. Van team wisselen heeft een grotere impact dan ik aanvankelijk had verwacht. Het is echter een hindernis die je kan overwinnen. Sinds de bekendmaking dat ik Mercedes zou vervoegen heb ik keihard gewerkt om me aan alles aan te passen en mij goed te voelen bij mijn nieuw team,” besluit Bottas.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België