logo
 

Bottas: “Podiumplaats was enkel mogelijk door safety cars”

26 juni 2017 — Valtteri Bottas behaalde tijdens de GP van Azerbeidzjan een compleet onverhoopte tweede plaats. De Fin gaf ruiterlijk toe dat die podiumplaats enkel en alleen mogelijk werd gemaakt door de verschillende safety car-fases.


Het zag er voor Valtteri Bottas na enkele bochten niet goed uit. Bottas reed tegen zijn landgenoot Kimi Raikkonen, die zijn weg verder kon zetten met zijn beschadigde Ferrari. Ook de Mercedes van Bottas raakte echter ernstig beschadigd en Bottas moest tegen een erg traag tempo en met een kapotte band richting de pits rijden.

Bottas werd dan ook al snel op een ronde gezet maar dankzij verschillende safety cars en een ijzersterke inhaalrace slaagde Bottas er alsnog in om als tweede over de finish te rijden.

“Ik moest erg lang wachten alvorens ik de wagens voor mij en de safety car mocht inhalen. Ik vroeg nochtans toestemming,” blikt Bottas terug. “Eenmaal de baan vrij was kreeg ik toestemming maar jammer genoeg had ik niet voldoende tijd om iedereen bij te halen. Nee lang daarna was er opnieuw een safety car waardoor ik de kloof met het veld kon dichten. Dat maakte deze podiumplaats mogelijk.”

Na zijn aanrijding tijdens de openingsronde was het volgens Bottas erg belangrijk om gefocust te blijven.

“Ik stelde mezelf geen doel voor ogen na wat er tijdens de eerste ronde was gebeurd. Ik probeerde rustig te blijven, ik moest blijven pushen en het maximale uit iedere bocht proberen halen en uit iedere situatie die zich voordeed. Het draaide uiteindelijk goed uit voor ons.”

“Eenmaal ik Ocon was gepasseerd bevond ik me al in een goede positie. Het team deelde mij de kloof met Lance mee en ook het mogelijk snelheidsverschil. Ik wist dan ook dat ik alles juist moest doen. Ik focuste me op iedere bocht en dat gedurende iedere ronde. Ik pushte echt tot op de limiet van wat met de wagen mogelijk was en uiteindelijk slaagde ik erin om hem in te halen. Ik ben erg blij dat we op die manier nog wat extra punten gehaald hebben.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België