Valtteri Bottas: “Rijders die crashten bij de herstart moeten zelf in de spiegel kijken”

13 september 2020 — Mercedes F1-piloot Valtteri Bottas vindt niet dat hij schuldig is aan de zware crash bij de herstart tijdens de GP van Toscane.

“We mogen racen vanaf de ‘controlelijn’ en die ligt er al geruime tijd denk ik,” zei Bottas na de race. “Er is ook de beslissing dit jaar om de lichten op de safety redelijk laat pas uit te doen. Daardoor kan je als raceleider pas laat een kloof maken.”

“Uiteraard probeer je wanneer je aan de leiding rijdt je kansen te maximaliseren. Ik ben niet de enige die dat doet.”

Bottas reed naar eigen zeggen een redelijk constante snelheid, iets dat niet kan gezegd worden van sommige rijders wat verderop in het pak die plots al zeer hard versnelden.

“Ik reed een constante snelheid tot ik vol op het gas ging. Ja, ik ging erg laat, maar we beginnen pas te racen aan de controlelijn, niet daarvoor,” wijst Bottas hen met de vinger.

“De jongens achter mij die daardoor crashten die moeten in de spiegel kijken, daar moeten ze niet over liggen huilen.”

Volgens Bottas worden de herstarts achter de safety car later aangegeven zodat de rijders achter de leider meer kans maken.

“Ik denk dat de FIA of de FOM, ik weet niet wie beslist over de safety cars, de show wat beter proberen maken door de lichten van de safety car later te doven zodat je niet eerder een kloof kan uitbouwen en bijvoorbeeld een bocht voor het rechte stuk van start-finish al wegrijdt,” wijst Bottas ook met de vinger naar de FIA en de FOM.

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België