Bottas: “Rosberg heeft bewezen dat Hamilton te verslaan is”

17 februari 2017 — Valtteri Bottas volgt Nico Rosberg op als teamgenoot van Lewis Hamilton bij Mercedes. De Fin behaalde nog geen enkele overwinning in de F1 maar gelooft wel in zijn kansen om Hamilton te verslaan.


En dat geloof in eigen kunnen wordt vooral gesterkt door het feit dat Rosberg in 2016 Hamilton wist te verslaan in de strijd om de titel. Na enkele jaren in de subtop bij het Williams F1 team wil Bottas in 2017 zichzelf dan ook bewijzen door Hamilton op regelmatige basis te verslaan.

Dat laatste zal trouwens noodzakelijk zijn om zijn eigen F1-toekomst veilig te stellen. Bottas kreeg van Mercedes slechts een contract voor één seizoen. Het deed dat naar eigen zeggen om al haar opties open te houden. Lees: Enkele toprijders hun contract loopt eind dit seizoen af, waaronder Sebastian Vettel (Ferrari) en Fernando Alonso (McLaren), en Mercedes zou maar al te graag één van beide rijders onder contract leggen voor 2018.

“Ik heb het gevoel dat het mogelijk is,” zei Bottas tegenover ‘Sky Sports’. “Nico heeft getoond dat het mogelijk is om Lewis te verslaan. Ik ben hier niet om tweede of slechter te worden. Het is zeker en vast een uitdaging, tegenover Lewis rijden zal altijd een uitdaging zijn, maar het is ook een gigantische opportuniteit.”

Het contrast tussen Bottas en Hamilton is groot. Hamilton veroverde al drie wereldtitels en behaalde reeds 53 overwinningen, Bottas behaalde nog geen enkele overwinning. Toch gelooft Bottas in zijn eigen kunnen en zijn kansen.

“Ik heb respect voor wat Hamilton reeds in zijn carrière verwezenlijkt heeft, zoveel poleposities en overwinningen, en hij behaalde drie wereldtitels. Ik heb nog steeds geen F1-race gewonnen dus ik heb nog veel te bewijzen. Ik heb eigenlijk nog niet zo veel bewezen in de F1 dus alles ligt nog voor mij,” besluit Bottas.

Speel mee met het GP van Emilia-Romagna Spel (Min. 400 euro aan prijzen)

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België