logo
 

Bottas tevreden met derde tijd: “Alles moest perfect zijn”

22 augustus 2015 — Valtteri Bottas kwalificeerde zich vandaag als derde voor de GP van België en daar is de Fin bijzonder tevreden mee.


Bottas was in de Williams de snelste niet-Mercecedes rijder. De Fin versloeg Grosjean met amper drie honderdsten van een seconde. Volgens Bottas moest het team alles perfect doen om uiteindelijk ‘best of the rest’ te worden.

“Toen we alles na de oefensessies analyseerden wisten we dat iedereen achter Mercedes erg dicht op elkaar zou zitten,” zei Bottas na afloop van de kwalificatie. “We wisten dat de derde plaats erin zat maar alles moest dan wel perfect verlopen. Het was dan ook erg close. We slaagden erin alles juist te doen en dit is het resultaat.”

“Het is leuk om ons opnieuw in de top drie te kwalificeren. Het was een goede sessie voor ons. We wisten na de oefensessies, toen we naar de tijdlijsten keken, dat er nog veel potentieel in de wagen zat. We slaagden erin om onze balans goed te krijgen voor de kwalificatie en de wagen voelde doorheen gans de sessie erg goed aan.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België