Bottas twijfelde aan de strategie van Mercedes: “Ik dacht dat het onmogelijk was”

13 mei 2018 — Valtteri Bottas heeft na afloop van de GP van Spanje toegegeven dat hij zijn twijfels had over de strategie van Mercedes. De Fin slaagde er uiteindelijk in om alsnog tweede te eindigen, deels door de extra pitstop die Sebastian Vettel maakte.


“Ook al kende ik een moeilijke start, waarbij Sebastian tussen ons beide kwam, het behaalde resultaat kwam tot stand door al de beslissingen die het team tijdens de race nam,” zei Bottas na afloop.

Bottas geloofde niet dat een eenstopper tijdens de race mogelijk was. Uiteindelijk was de bandenslijtage vandaag een stuk minder groot, waardoor Bottas maar liefst 45 ronden op zijn setje medium banden kon afwerken. Daarmee legde Bottas de basis voor zijn tweede plaats.

“Er was de safety car en vervolgens de virtuele safety car, het team reageerde dynamisch op alles wat gebeurde. Het team ging voor één pitstop en was erg agressief. Ik denk dat we 45 ronden deden met de medium banden en we hadden nooit gedacht dat dit mogelijk was, maar dat was het. De wagen was ook enorm goed vandaag, ik was echt onder de indruk.”

“De omstandigheden veranderden en de banden presteerden veel beter dan verwacht vandaag. Daardoor was het mogelijk. Ik ben blij dat het team die mogelijkheid zag, en misschien zag Ferrari dat niet. Ik denk dat we vandaag een goede en intelligente race reden,” besloot Bottas.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België