Bottas: “verrast dat ik zo snel mee kon”

18 augustus 2012 — Valtteri Bottas, een naam die u misschien bekend in de oren klinkt en anders één die u nog wel zal leren kennen. De Fin is dit jaarntestrijder bij Williams en verbaasde zelfs zichzelf met de tijden die hij op vrijdagochtenden kon neerzetten.

image
Valtteri Botas stapte in 2009, na twee jaar in een formule Renault 2.0 te hebben gereden, over naar het Europese formule 3-kampioenschap. Daar was hij twee jaar de concurrent van onze landgenoot Laurens Vanthoor. De Fin reed zich in de kijker al eindigde hij twee jaar als derde in hetnkampioenschap en kon hij maar drie poles en twee overwinningen vieren in 38,races. T

och wist hij zowel in 2009 als in 2010 de formule 3 masters op Zandvoort te winnen. Vorig jaar werd hij testrijder voor Williams en kon hij ook de GP3-series op zijn naam zetten. Nu rijdt hij meestal de eerste testsessie op vrijdag waarin hij niet moet onderdoen voor zijn teamgenoten Maldonado en Senna.

“Ik ben zeer blij met de progressie die ik gemaakt heb.” verklaart de Fin aan het Britse magazine Autosport. “Ik denk dat ik nog elke sessie beter
word. Vooraf had ik niet gedacht dat ik zo snel het tempo zou kunnen volgen, maar mijn eerste sessies waren al heel goed. Ik leer nog altijd bij en ik ben blij hoe de zaken lopen.”

Zoals hierboven geschreven kan Bottas in de vrije trainingen goed mee in de wagen van Bruno Senna. Al bij de eerste keren kon hij zich dicht bij of zelfs voor Pastor Maldonado zetten.

“Het is leuk om te zien hoe ik hem kan evenaren of zelfs sneller kan zijn. Toch voel ik dat er nog meer mogelijk is als ik nog wat meer met de wagen kan rijden. De snelheid is er zeker maar ik moet ook nog veel leren, zoals zeer lange runs over raceafstanden.”

Natuurlijk hoopt(e) de Fin op een racezitje, maar voor 2012 heeft hij zijn zinnen op iets anders moeten zetten. Nu wil hij alles uit zijn testrijderschap halen wat er in zit. Of Bottas volgend jaar ook nog tevreden zal zijn als derde man is maar de vraag, want de regerende GP3-kampioen heeft naast bakken talent ook bakken geld dat voorlopig alleen de kas van Williams spekt.

“Ik heb heel mijn leven al geraced, al sinds mijn zesde ofzo, het is dan natuurlijk niet gemakkelijk om genoegen te nemen met de rol die ik nu heb. Ik race veel liever, maar het is nu eenmaal zoals het is en nu is de tijd om te leren.”

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image