Bottas verrast, Massa teleurgesteld

26 juli 2014 — De Williamspiloten kijken met gemengde gevoelens terug op de kwalificatie voor de GP van Hongarije. Bottas en Massa eindigden respectievelijk op de derde en zesde plaats. Voor Bottas was dit resultaat onverwacht.


“Het is een kleine verrassing. We dachten dat Red Bull en Ferrari, net zoals Mercedes, heel snel gingen zijn. Dit circuit ligt onze wagen in theorie niet goed maar we hebben hard gewerkt en brachten veel updates mee die goed werkten. We missen nog wel wat grip maar het was een heel goede dag voor ons. We hebben een goede kans om zondag veel punten te scoren.”
Aldus Bottas tijdens de persconferentie na de kwalificatie. Op de vraag of hij morgen als eerste of tweede aan de finish kan komen, antwoordde hij:

“Ik denk dat als er niets speciaals gebeurd dat eerste worden heel moeilijk wordt. Mercedes is nog steeds sneller, maar je weet nooit. Een overwinning moet altijd onze doelstelling zijn. Het is daardoor dat we goede resultaten kunnen scoren. Het zal morgen wel een spannend duel worden met Red Bull. We zullen moeten zien hoe onze pace is. Als die voldoende is dan zou het een goed resultaat zijn als we tenminste één van de Red Bulls achter ons kunnen houden.”

Bottas eindigde in de laatste drie wedstrijden telkens op het podium en moest enkel de Mercedespiloten voor zich dulden.

Massa daarentegen was teleurgesteld over de kwalificatie en denkt dat er met minder verkeer in Q3 meer had ingezeten. Felipe Massa start de GP van Hongarije morgen van op de zesde plaats.

“Het was een erg moeilijke kwalificatie, helemaal met het weer. Een ander groot probleem was het verkeer in het derde kwalificatiegedeelte. Ik heb wel vijf auto’s moeten inhalen in mijn snelle ronde, dus kon ik geen fatsoenlijke tijd neerzetten. Het is jammer, maar ik ga morgen mijn best doen tijdens de race.”

Massa moest in de vorige twee races opgeven na botsingen met Raikkonen in Groot-Brittannië en met Magnussen in Duitsland in de openingsronde.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België