logo
 

Bottas: “Verschil met Ferrari is een verrassing voor Mercedes”

14 april 2018 — Volgens Valtteri Bottas zijn ze bij Mercedes verrast door het grote verschil met Ferrari tijdens de kwalificatie. De twee zilverpijlen werden tijdens de kwalificatie door Vettel en Ferrari op een halve seconde gereden.


“We zijn verrast door de kloof met Ferrari,” gaf Bottas na afloop van de kwalificatie toe. “We dachten dat we vandaag voor de polepositie zouden kunnen strijden maar dat lag overduidelijk niet binnen bereik. Er was niets in het rondje waarmee we zoveel tijd konden goedmaken. Misschien de banden iets beter voorbereiden, maar een halve seconde dichten was zeker niet mogelijk vandaag.”

Bottas meent dat Ferrari vooral het verschil maakt in de bochten. Tegelijkertijd is Ferrari nu op de rechte stukken even snel als Mercedes, wat er voor zorgt dat Mercedes dat verlies op de rechte stukken niet kan goedmaken.

“Ik denk dat ze over een zeer sterke wagen beschikken, je kan zien dat ze in zeer lange bochten wat terrein op ons winnen. Er is momenteel geen verschil op de rechte stukken en door wat zij winnen in de bochten is er een verschil. We hebben heel wat werk te doen. Hopelijk kunnen we morgen goedmaken wat we vandaag lieten liggen.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België