logo
 

Bottas: “Verstappen ruïneerde mijn rondje”

28 oktober 2017 — Max Verstappen mag dan wel vinden dat er geen incident was tussen hemzelf en Bottas, de Fin denkt daar duidelijk anders over.


Toen Bottas bezig was aan een snelle ronde naderde hij immers plots erg snel op een trager rijdende Max Verstappen. De Nederlander vertraagde wat extra bij het inrijden van het stadion-gedeelte en Bottas week uit naar rechts.

Verstappen vindt dat er niets aan de hand was en dat hij niets anders kon doen, Bottas vindt dat Verstappen hem overduidelijk hinderde en zijn rondje ruïneerde. Nadat hij Verstappen langs rechts passeerde verremde Bottas zich immers ook nog eens voor de eerstvolgende bocht.

“Ik was bezig aan mijn rondje en ik zag in de laatste sector dat Max redelijk traag reed,” vertelt Bottas tijdens de interviews na de kwalificatie. “Hij reed traag bij het uitkomen van bocht nummer 12 en compromitteerde zo enigszins mijn rijlijn een beetje voor bocht nummer 13. Ik had daar een lock up, waardoor mijn rondje overduidelijk geruïneerd werd.”

Bottas werd vervolgens gevraagd of Verstappen voor het incident een bestraffing moest krijgen.

“Ik weet het niet, ik weet niet wat het reglement voorschrijft. Wat ik wel weet is dat mijn rondje geruïneerd werd. Ik kon tijdens Q3 slechts één poging ondernemen voor een besttijd in plaats van twee.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België