logo
 

Bottas verwachtte meer van huidige Williams

30 augustus 2015 — Valtteri Bottas blijft voorlopig nog op zijn honger zitten wat betreft de huidige Williams FW37. De Fin verwacht wel dichter bij Ferrari te komen in de tweede helft van het seizoen.

image
Nu dat Kimi Räikkönen bevestigt is bij Ferrari voor het seizoen 2016, ziet het ernaar uit dat Valtteri Bottas ook volgend jaar bij Williams zal blijven. Het lijkt er niet meer in te zitten dat er nog veel zal gebeuren wat betreft transfers in de rijdersmarkt. Valtteri Bottas ging nog even in op het mislopen van het zitje bij Ferrari, waardoor hij verwacht voor Williams te blijven rijden.

Daarbij laat Bottas weten dat hij Williams een ‘geweldig team’ vindt. Hij gaat er dan ook vanuit dat Williams in 2016 opnieuw vooraan zal meestrijden.

Maar in het seizoen 2015 loopt het nog niet op rolletjes bij Williams. Valtteri Bottas geeft dan ook eerlijk tot dat hij meer had verwacht van de wagen, die een evolutie zou moeten zijn van de uitstekend presterend FW36 van 2014. “Ik moet toegeven dat ik meer had verwacht van de wagen. Vorig jaar hadden we na elf races immers meer podiumplaatsen dan dit jaar.”

Bottas hoopt dan ook dat hij tijdens de rest van het seizoen vaker op het podium zal staan. Maar daarvoor moet het team het gevecht kunnen aangaan met het kapitaal sterke Ferrari. “We kunnen nog beter doen”, klinkt Bottas in ieder geval vastberaden. “We kunnen dichter bij Ferrari komen en vervolgens voor het podium strijden.”

Om te beginnen verwacht Bottas een goede race in het thuisland van Ferrari op het circuit van Monza: “Onze auto gaat immers goed samen met de karakteristieken van het circuit.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België