Bottas verward door verschil met Hamilton: “Ik begrijp het niet”

26 augustus 2017 — Valtteri Bottas was tijdens de kwalificatie voor de GP van België meer dan een halve seconde trager dan teamgenoot en polesitter Lewis Hamilton. De Fin begrijpt niet waarom het verschil met zijn teamgenoot zo groot is.


“Om de een of de andere reden ben ik gans dit weekend niet dicht genoeg om te strijden voor de polepositie,” zei Bottas na afloop. “Lewis deed het echt geweldig en ik ben enigszins verward dat ik niet close genoeg geraak. Ik moet voor mezelf nog antwoorden zien te vinden.”

“De balans van de wagen is zeer goed geweest, ik had gewoon op de een of de andere manier een gebrek aan grip. Ik verlies grip in de hogesnelheidsbochten in de tweede sector.”

Bottas is teleurgesteld dat hij, ondanks dat de polepositie buiten bereik lag, niet naast Hamilton op de eerste startrij staat. Morgen zal de Fin proberen om die situatie recht te trekken.

“Misschien was het moeilijk om kans te maken op de pole maar de tweede plaats zou op zijn minst wel mooi geweest zijn maar Sebastian kwalificeerde zich voor mij. Ik sta echter nog steeds op de tweede rij en ik ben er zeker van dat we het morgen als team goed kunnen doen.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Valtteri BottasMercedes

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië