logo
 

Bottas werd compleet verrast door ‘verwarrend’ teamorder

01 oktober 2018 — Valtteri Bottas kreeg tijdens de GP van Rusland plots te horen dat hij aan de kant moest om Hamilton te laten passeren. Bottas had zich helemaal niet verwacht aan teamorders en viel dan ook compleet uit de lucht.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

“Misschien lag het aan de communicatie tijdens de race en ook voor de race,” aldus Bottas, die ook na afloop van de race niet begreep dat er plots teamorders werden gegeven.

“Ja, het was lichtjes verwarrend,” antwoordde Bottas vervolgens op de vraag van ‘Motorsport.com’ of het belangrijkste probleem misschien wel de manier waarop het gebracht werd was.

“Het was niet iets dat we gepland hadden. Normaal doorlopen we alles voor de race, al de scenarios en hoe we daarop reageren.”

“Wat tijdens de race gebeurde was iets dat we niet verwacht hadden en plots werd me gevraagd om aan de kant te gaan. Ik had dat totaal niet verwacht en dat is ook waarom het verwarrend was.”

Het teamorder van Mercedes kwam er nadat Lewis Hamilton kort daarvoor Sebastian Vettel opnieuw had ingehaald en er een treintje was ontstaan met Max Verstappen voor Bottas, Hamilton en Vettel. De Nederlander moest echter nog wel zijn pitstop afwerken en Bottas was zich aan het klaarmaken om de aanval op Verstappen in te zetten.

De Fin had van het team te horen gekregen dat bij Verstappen moest aanvallen maar kort daarna volgde plots de boodschap dat hij aan de kant moest voor teamgenoot Lewis Hamilton.

“Ik naderde op Max en ik was van plan om hem tijdens de twee ronden daarna in te halen. Ik kwam dichter en dichter en plots kreeg ik te horen dat ik Hamilton moest laten passeren, dat was verwarrend,” aldus Bottas.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België