Bottas wil tweede plaats van Vettel afsnoepen

23 september 2017 — Na de slechte beurt die Ferrari maakte in Singapore is Valtteri Bottas vastberaden om Vettel de tweede plaats in het kampioenschap afhandig te maken.


De titelambities van Sebastian Vettel hebben een serieuze deuk gekregen na de startcrash tijdens de GP van Singapore. Na de opgave van Vettel slaagde titelrivaal Hamilton erin om het laken naar zich toe te trekken en de race te winnen.

Op die manier bouwt de Brit zijn voorsprong op Vettel uit tot een comfortabele 28 punten en bovendien ziet de Duitser Bottas opdoemen achter zich want die wist met zijn derde plaats zijn achterstand te verkleinen tot 23 punten.

De Fin geeft toe dat er een mirakel zou moeten gebeuren indien hij zelf nog wereldkampioen wil worden maar de tweede plaats in de stand, die voorlopig nog bezet wordt door Vettel, ligt naar eigen zeggen nog wel binnen bereik.

“Die tweede plaats is mijn volgende doel, en ja ik ben er zeker van dat het mogelijk is,” vertelde Bottas na de race in Singapore. “Op het vlak van punten was dit een goed race voor Lewis en mezelf en hopelijk zijn de volgende races ook zo goed.”

“Maar we onderschatten Ferrari natuurlijk niet. Ik ben er zeker van dat zij ook nog sterke weekends kunnen hebben. Er volgen nog zes races dit seizoen en dat maakt dat er nog veel punten te verdelen zijn. Ik vind die tweede plaats een goed doel voor mezelf.”

De titelstrijd tussen Hamilton en Vettel krijgt ongetwijfeld de hoogste prioriteit van Mercedes maar Bottas gelooft dat ze tegelijkertijd alles in het werk zullen stellen om hem te helpen om de Duitser die tweede plaats afhandig te maken.

“De honger om te winnen is heel groot bij het team, ik ben er zeker van dat iedereen een één-twee in de eindstand wil,” aldus de Fin. “Het hoofddoel blijft de titel bij de constructeurs maar we willen ook één en twee zijn.”

“Ik ben niet bezig met de kloof tussen mij en Lewis. Die is vrij groot maar ik moet gewoon alles race voor race bekijken en dan is er misschien nog veel mogelijk. Er komen zeker nog mogelijkheden.”

“Lewis zit op dit moment in een goede periode maar ik moet gewoon nog harder werken en dan ligt alles nog vrij open,” besluit Bottas.

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Valtteri BottasMercedes

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië