Boullier: “Alonso wil bij McLaren blijven”

21 september 2017 — Teambaas Eric boullier heeft verklaard dat Fernando Alonso in 2018 graag bij McLaren wil blijven, het jaar waarin de Britse renstal met Renault-motoren zal aantreden.


Het is niet verwonderlijk dat voor McLaren de maat vol was. Voor het derde jaar op rij slaagde Honda er niet in om een krachtige motor te bouwen, bovendien bleek hij ook nog eens uiterst onbetrouwbaar. Op dit moment staat McLaren in het constructeurskampioenschap negende op tien teams en iedereen is het erover eens dat de Britse renstal daar niet thuishoort.

Na ongetwijfeld geanimeerde onderhandelingen beslisten McLaren en Honda dat het beter zou zijn dat elk zijn eigen weg zou gaan en de rest is geschiedenis.

Over motoren voor 2018 moeten ze zich in Woking dus geen zorgen meer maken maar ze moeten wel Fernando Alonso nog overtuigen om een jaar langer bij hen te blijven. Boullier hoopt dan ook dat hun overeenkomst met Renault de tweevoudige wereldkampioen over de streep zal trekken.

“Hij is enkel geïnteresseerd als we hem een competitieve auto kunnen geven in 2018, dat zegt hij trouwens al maanden,” vertelt de Fransman tegen de officiële F1-website. “Wij (McLaren) zijn blij dat onze aandeelhouders voor het sportieve gekozen hebben en niet het financiële en dat ze ons steunen in onze keuze voor andere motoren.”

“Competitief zijn zit in het DNA van McLaren, we hebben altijd bij de drie beste teams behoord en ons doel is om daar terug te keren. We zijn er zeker van dat we een goed chassis hebben en met een goede motor achterin moet het mogelijk zijn om bij de drie beste teams te horen. Voor ons als bedrijf is het gewoon belangrijk dat we goede resultaten behalen en het maakt niet zoveel uit welke rol Fernando daar in speelt.”

“We hebben deze beslissing voor onszelf gemaakt maar het is logisch dat als je competitief wil zijn dat je niet alleen een motor nodig hebt maar ook een goede rijder en wij vinden dat Alonso daar de geknipte persoon voor is.”

Op de vraag hoe ver de onderhandelingen staan met de Spanjaard antwoordt de Fransman: “Heel ver, Fernando wil bij ons blijven. Dat zie je aan zijn lichaamstaal en dat hoor je aan de manier waarop hij spreekt.”

Alonso zelf liet het voorbije weekend weten dat hij eerst wat meer informatie over de Renault-motoren wil eer hij een beslissing neemt.

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: HondaRenaultFernando AlonsoMcLaren

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië