Boullier: “Trots op de strijdvaardigheid van McLaren in 2017”

22 november 2017 — McLaren sleept zichzelf naar het einde van een moeizaam seizoen. Teambaas Eric Boullier is desalniettemin trots op de strijdvaardigheid die zijn team getoond heeft.


Dat het een moeilijk seizoen ging worden was al duidelijk van bij de wintertests in Barcelona. Naarmate 2017 vorderde zagen we wel dat er vooruitgang geboekt werd maar het beste resultaat van de legendarische renstal uit Woking was dit jaar een zesde plaats en we mogen stellen dat dat te weinig is.

“Terwijl we ons in de laatste rechte lijn naar de GP van Abu Dhabi, en het einde van het seizoen bevinden, kan ik toch stellen dat ik best fier ben op de strijdvaardigheid van ons team,” aldus Boullier. “Ik ben ook trots op de vooruitgang die we geboekt hebben, ondanks dat de resultaten er niet altijd waren en de invloed die dat op het kampioenschap had.”

“Elk teamlid heeft zich onvermoeibaar ingezet om ons totaalpakket te verbeteren en dit weekend zal daar geen uitzondering op vormen. We streven er altijd naar om van elke race het beste te maken en we zijn er op gebrand om het seizoen in schoonheid af te sluiten.”

“We maken altijd van elke gelegenheid gebruik om ons pakket te verbeteren. Komend weekend is net zo belangrijk en en er zijn nog waardevolle lessen te leren met het oog op volgend seizoen.”

De grootste verandering voor het team in 2018 zal ongetwijfeld de samenwerking zijn met Renault maar dat wil niet zeggen dat alle werk van dit jaar voor niets is geweest. De regels voor volgend jaar blijven ongeveer hetzelfde en de data die dit jaar verzameld werd zal volgend jaar nog van pas komen.

“Met in het achterhoofd het feit de regels ongeveer hetzelfde blijven kunnen we stellen dat we alle data die we dit jaar verzameld hebben zeker zullen kunnen gebruiken tijdens de winter. De laatste races in het bijzonder zullen van groot belang zijn als we belangrijke beslissingen moeten nemen over de auto van volgend jaar.”

De GP van Abu Dhabi zal ook het einde betekenen van de samenwerking tussen McLaren en Honda. Een samenwerking waarvan enorm veel, misschien wel te veel, verwacht werd. Dat zal volgens Boullier echter niets veranderen aan de motivatie om er het beste van te maken.

“Ik weet dat ik voor iedereen in het team spreek als ik zeg dat we dit laatste raceweekend als McLaren Honda met optimisme en respect gaan aanpakken. Iedereen heeft de laatste drie jaren het beste van zichzelf gegeven en is er steeds in blijven geloven tijdens zowel de hoogte- als de dieptepunten die we meegemaakt hebben,” besluit Boullier.

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: McLaren

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België