Bourdais en Toro Rosso sluiten hoofdstuk af

Sebastien Bourdais en Toro Rosso zouden naar verluidt tot een akkoord zijn gekomen wat betreft de minnelijke schikking inzake het ontslag van de Franse rijder. Waarschijnlijk een verstandig keuze van Toro Rosso.

Bij Toro Rosso blijkt men maar al te goed te begrijpen dat de Franse rijder anders wel eens aan het langste eind zou kunnen trekken indien hij verdere juridische stappen zou ondernemen. Indien de overeenkomst van een rijder eerder verbroken wordt dan afgesproken zal het team daar in de meeste gevallen een schadevergoeding moeten voor betalen. Volgens enkele persberichten zou Sebastien Bourdais alvast 2,1 miljoen dollar rijker geworden zijn aan Toro Rosso en dat zelfs zonder de uitspraak van een rechter. Bij Toro Rosso wil men duidelijk van Baurdais verlost zijn.

Sebastien Bourdais zelf wil graag terugkeren naar de F1 maar die kans wordt door vele insiders nu al miniem ingeschat. De Franse rijder wilde tijdens zijn vorige winterstop al naar de Verenigde Staten trekken maar kwam toen onverwachts toch nog in het bezit van het zitje bij Toro Rosso. De kans is groot dat hij ditmaal zijn succes wel opnieuw aan de andere kant van de wereld zal gaan zoeken.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België