Bouw F1-circuit Rusland zit op schema

18 juli 2012 — In 2014 moet de eerste GP van Rusland plaatsvinden en daarvoor is men nog druk bezig met de bouw van het circuit. Die bouw zit volgens de organisatoren op schema.

image

2014, dan moet de eerste F1-race in Rusland plaatsvinden. Er was de voorbije maanden al veel te doen rondom de organisatie van de eerste F1-race in Rusland.

Die moet plaatsvinden in Sotsji, de stad waar in hetzelfde jaar ook de Olympische Winterspelen zullen plaatsvinden. Omwille daarvan werd gevreesd dat men niet op tijd klaar zou zijn. Rusland zou dan de voorkeur geven om alles in orde te krijgen voor de Olympische WInterspelen en dan zou de eerste F1-race pas in 2015 plaatsvinden.

Voorlopig moeten we daarvoor volgens de organisatoren niet vrezen. Die kwamen vandaag immers met foto’s van hoe het circuit eruit zou moeten zien en ze wisten ook te melden dat de bouw van het circuit, dat ongeveer 200 miljoen dollar zal kosten, op schema zit.

“De Russische F1-race zal plaatsvinden,” zei Alexander Bogdanov, de algemeen directeur van ‘Formula Sotsji’. “We zijn erg tevreden dat we hier in Moskou aanwezig zijn op de ‘Moscow City Racing Road Show’ zodat we ons project kunnen voorstellen.”

“De Formule 1 is een belangrijk evenement voor ons land. Ik ben erg tevreden dat ik en mijn team de eer hebben om dit evenement te mogen organiseren. We zijn er klaar voor om het op een internationaal niveau te organiseren”.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België