logo
 

“Boycot van de GP van Duitsland is mogelijk”

01 juli 2013 — Laat ons hopen van niet, maar Martin Whitmarsh, de teambaas van McLaren sluit het alvast niet uit ...

image
De klapbanden tijdens de GP van Groot-Brittannië hebben de F1-paddock opgeschrikt. In die mate zelfs dat het doet terugdenken aan de controversiële F1-race op Indianapolis in 2005. Toen startte de race met slechts zes wagens omdat alle wagens die met Michelin-banden reden na de opwarmingsrondede race staakten uit veiligheidsoverwegingen.

Hopelijk moet het niet tot een boycot komen, maar Martin Whitmarsh wint er alvast geen doekjes om. Indien de teams geen vertrouwen hebben in de banden dan kan het zijn dat ze besluiten om niet deel te nemen aan de GP van Duitsland.

“De kans bestaat dat het tot een boycot van de GP van Duitsland komt indien de teams het niet veilig vinden om te racen,” zei Whitmarsh tegenover Sky Sports. “We willen uiteraard geen boycot. We hebben ooit in Indianapolis problemen gekend en dat was erg slecht voor het imago van de sport. We zullen echt moeten samenwerken om het opgelost te krijgen. We moeten niemand met de vinger wijzen maar de handen in elkaar slaan en aan een oplossing werken zodat we kunnen racen.”

Voor de GP van Groot-Brittannië was een overeenkomst met Pirelli voor de rol van bandenleverancier zo goed als in kannen en kruiken. De gebeurtenissen van het voorbije weekend zullen er geen goed aan gedaan hebben, maar langs de andere kant is er geen enkele andere bandenfabrikant die staat te springen om de Formule 1 van banden te voorzien, laat staan dat ze nog voldoende ontwikkelingstijd hebben om banden klaar te hebben tegen 2014.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België