“Brandje verstoorde de race van Romain Grosjean”

07 oktober 2018 — Romain Grosjean mag dan wel achtste geëindigd zijn, een echt zorgeloze race had de Fransman niet. Een klein brandje zorgde er immers voor dat het team geen telemetriegegevens van Grosjean zijn wagen ontving, wat voor de nodige problemen zorgde.

Dit bericht bekijken op Instagram

@grosjeanromain kept his cool despite a series of challenges to finish P8 in the #JapaneseGP. Four more points delivered! #HaasF1 #F1

Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team) op

“We weten niet waarom het stuk ging want in het begin hadden we geen telemetriegegevens,” aldus Steiner. “Geen bandentemepraturen, niets, en dat omdat we een brandje hadden waarbij er denk ik hete olie vermoedelijk wat bekabeling heeft doen verbranden.”

“We hadden dan ook geen data over de temperaturen, bandendruk, en heel wat andere zaken.”

Grosjean had tijdens de race plots een probleem met zijn wagen. Volgens teambaas Guenther Steiner zou een probleem met de ophanging achteraan er voor gezorgd hebben dat Grosjean een probleem had bij het besturen van zijn wagen, al was tijdens de race niet meteen geweten wat de oorzaak van Grosjean zijn probleem was.

“Wanneer Grosjean dan zegt ‘dat de wagen op de rechte stukken richting een bepaalde richting trekt maar dat hij geen idee heeft naar waar’, dachten we dat hij misschien een lekke band had door de brokstukken van Magnussen zijn wagen. Dat was echter niet het geval en hij ging door.”

“De complete race was niet eenvoudig. Het zag er veel eenvoudiger uit dan dat het was. We wisten nooit hoe warm dat de banden waren en we weten allemaal hoe belangrijk dat is. We waren echt aan het worstelen tijdens de race.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België