“Brawn blijft de kopman van Mercedes”

16 januari 2012 — De Duitse renstal Mercedes beschikt in 2012 over de diensten van Bob Bell, Geoff Willis en Aldo Costa. Drie grote namen slaan de handen in elkaar. En toch blijft volgens Nico Rosberg meesterstrateeg Ross Brawn nog totaal onmisbaar.

image

Het Duitse Mercedes beloofde haar beide rijders een kampioenswagen voor 2012. De MGPW03 moet op zijn minst overwinningen kunnen boeken. Naar verluidt moest die doelstelling eigenlijk in 2011 al tot de werkelijkheid behoren. Ross Brawn zou op de vingers zijn getikt en er volgde al snel de aanwerving van drie kopmannen, elk afkomstig uit een andere renstal. Ross Brawn gokt dus niet op twee maar op drie paarden. Maar is Brawn dan zelf niet overbodig in deze barre tijden van crisis? Neen!

“Onze grootste zekerheid zal altijd in handen van Ross Brawn liggen. Het team kon drie zeer bekwame mensen aantrekken waarvan hun meningen in combinatie tot een zeer competitief seizoen kunnen leiden. Ik kan hun ambitie werkelijk aanvoelen. Brawn weet dat onze wagen niet opnieuw mag falen. De combinatie van Costa, Willis en Bell zullen Brawn de kans geven zijn doelstellingen waar te maken. Ook zijn er nog wat medewerkers die in het verleden niet nauw genoeg wisten samen te werken. Mercedes werkt nu aan die laatste kleine verfijning”, aldus Nico Rosberg.

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image