logo
 

Brawn: “Idee van kwalificatierace is de moeite waard om te overwegen”

09 april 2018 — Ross Brawn meent dat de F1 zou moeten openstaan voor ingrijpende ideeën zoals een kwalificatierace op zaterdag. Zo kan de sport pas echt populairder worden in de toekomst.

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1) op

Ross Brawn, motorsportdirecteur van de F1, helpt met het opstellen van de nieuwe regels voor 2021. Door middel van deze nieuwe regels wil men een groter publiek aantrekken. Een van de ideeën om de sport aantrekkelijker te maken is het invoeren van een kwalificatierace op zaterdag in plaats van het huidige concept waarin rondetijden centraal staan.

In een interview met Martin Brundle voor Sky liet Brawn weten dat zo’n race wel degelijk zijn voordelen heeft. Zo denk hij dat ook de race op zondag spannender kan worden.

“We hebben veel belangrijke mensen uitgenodigd om ons te vertellen hoe ze een raceweekend ervaren. We vragen ons af of het financieel beter kan, of we de teams kunnen helpen met de financiën, kunnen we de promotors helpen om een betere show te hebben en kunnen we de races diverser maken zonder het onjuist te maken.”

“Als we diversiteit kunnen krijgen in de startgrid, dan is dat oprecht. Tevens hangt daar voor een stuk de race vanaf, dus misschien is het het waard om er eens over na te denken. Een extra race heeft een impact op een team, maar we moeten ook naar het totaalplaatje kijken,” aldus Brawn.

Liberty presenteerde haar ideeën op vrijdag aan alle teams. Hieruit bleek dat ze de sport vanaf 2021 vooral spectaculairder, goedkoper en competitiever willen maken. De details zullen nog bekeken moeten worden met de teams, maar Brawn zei al dat Liberty de F1 vooral interessanter wil maken voor de fans.

“We moeten meer naar het externe dan naar het interne kijken om te weten wat de sport zou moeten zijn. We moeten afstappen van de persoonlijke objectieven van de teams en van die van de teams samen. We moeten kijken naar wat de F1 moet zijn. We hebben onze ideeën voorgesteld en we hebben gevraagd om ze rustig te bekijken. Het omzetmodel was vooral nieuw en ook onze focus op de kostenlimiet ligt eindelijk op tafel,” sloot Brawn af.

Geschreven door Anouck Jaspers

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België