Brawn wil dat Schumacher ook in 2013 blijft racen

07 juni 2012 — De toekomstplannen van Michael Schumacher na dit seizoen, er is al veel over gespeculeerd maar weinigen staan zo dicht bij de Duitser als Ross Brawn.

image

Wie kan er dan ook beter zijn mening geven dan de jarenlange vriend die eveneens de teambaas van Schumacher is. Het is immers ook Ross Brawn die mee voor de comeback van Schumacher hielp zorgen.

Die comeback was aanvankelijk voor drie jaar gepland en eind dit seizoen zijn die drie jaren reeds voorbij. Er is al veel gespeculeerd over een eventueel vierde seizoen bij Mercedes maar Schumacher en Mercedes houden de lippen stijf op elkaar. Wel is Ross Brawn van mening dat hij Schumacher liefst nog een vierde seizoen bij Mercedes ziet rijden.

Volgens Ross Brawn zou het immers jammer zijn idien Schumacher het nu voor bekeken zou houden, net nu de prestaties van de Duitser in stijgende lijn zitten. Al valt dat laatste nog niet te merken aan de wk-tussenstand, maar dat komt volgens Ross Brawn door de pech die Schumacher dit seizoen kende.

“We moeten de start van ons seizoen grondig analyseren,” zei Brawn tegenover Sport Bild. “We hebben onze doelstellingen met Michael niet behaald. Het kwam niet door onze wagen of doordat Michael te traag was, er waren gewoonweg enkele ongelukkige omstandigheden.”

Brawn verwacht dat Schumacher de rest van het seizoen beter zal presteren, al mag hij uiteraard niet opnieuw dezelfde problemen kennen. Ross Brawn wil bovendien graag Schumacher ook in 2014 voor Mercedes zien rijden, al moet de zevenvoudig wereldkampioen uiteraard zelf die beslissing nemen.

“Na het incident in Barcelona was hij erg ongelukkig maar na zijn kwalificatie in Monaco was hij zeer gelukkig. Ik denk dat de positieve gevoelens dit seizoen de negatieve overstijgen. Met zijn polepositie toonde Michael dat hij nog steeds in staat is om tot de top te behoren. Er is dan ook geen enkele reden waarom we niet met hem verder zouden willen gaan.”

“Als we samen onze doelstellingen bereiken dan denk ik dat de interesse erg groot is om verder te gaan. Als we het gevoel hebben dat het de juiste beslissing is om te nemen dan zal het waarschijnlijk ook gebeuren,” besluit Brawn.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België