logo
 

Brawn wil meer ...

13 augustus 2012 — Mercedesteambaas Ross Brawn is over het algemeen redelijk tevreden over het huidige verloop van het seizoen. Nico Rosberg staat op een zesde plaats met 77 punten, en Michael Schumacher staat twaalfde met 29 eenheden. Alles samen hebben "die Silberpfeile" nu al meer punten dan op hetzelfde moment vorig seizoen. Toch knaagt er iets bij Brawn...

Rosberg wist in China zijn eerste zege te behalen, eindelijk, want hij wachtte er al zes seizoenen op! Daarnaast stond hij ook al twee keer op het podium. Michael Schumacher kende iets minder geluk in 2012. Hij stond (mits wat geluk) één keer op het podium in Valencia, en hij scoorde de pole in Monaco, waar hij weliswaar vijf plaatsen moest inleveren wegens een straf na een aanrijding met Bruno Senna tijdens de GP van Spanje. Der Meister werd wel al vijf keer tot een opgave gedwongen!
Brawn hoopt echter op een sterkere tweede helft van het seizoen. Hij hoopt dat zijn twee rijders terug vooraan kunnen meestrijden, en niet enkel door uitvallers, maar wel op eigen kracht.

“We hebben twee races achter de rug om snel te vergeten. We begrepen de wagen niet altijd even goed, maar we hebben een sterk team, zowel Nico en Michael, maar ook onze technische staf in de fabriek. Ik ben ervan overtuigd dat we in de tweede helft van het seizoen beter voor de dag zullen komen. We staan momenteel op een vijfde plaats in het constructeurskampioenschap, maar dit is echter niet onze ambitie, wij willen meer!”
Laat ons eens heel eerlijk zijn, als fabrieksteam zou je Mercedes veel hoger verwachten. Momenteel moeten ze echter hun meerdere erkennen in vier teams, met name Lotus, McLaren, Ferrari en Red Bull Racing. Al moet men wel rekening houden met het enorm kwalitatieve startveld, volgens vele voormalige toppiloten zelfs het sterkste deelnemersveld ooit gezien in de F1.

Het seizoen is ongemeen spannend, en we hopen dat deze lijn zich zal verderzetten in de tweede helft van het seizoen. De volgende race start op Spa-Francorchamps, de “achtertuin” van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher.

geschreven door Kenny Burggraeve

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België