Brazilië wil ondanks veel corona-doden een F1-race met publiek

01 juni 2020 — De organisatoren van de GP van Brazilië willen dat de F1-race later dit jaar gewoon met publiek wordt verreden en ze bereiden zich daar dan ook op voor.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Brazilië mag momenteel met meer dan 500 000 besmettingen en meer dan 29 000 doden dan wel bijzonder hard getroffen worden door het coronavirus, de organisatoren van de Braziliaanse GP plannen gewoon een F1-race met publiek.

In Europa kiest men voor veilig en wil men de eerste F1-races absoluut zonder fans organiseren maar in Brazilië denkt men daar anders over. De Braziliaanse president Jair Bolsonaro voert al langer een eigen koers met betrekking tot het coronavirus COVID-19 en ook de organisatoren van de Braziliaanse GP lijken in het verlengde daarvan te handelen.

Oorspronkelijk stond de GP van Brazilië gepland voor 15 november en ook op een nieuwe F1-kalender zal de race normaal pas binnen heel wat maanden plaatsvinden. Het sterkt de organisatoren dat ze een race gewoon met publiek kunnen laten doorgaan. Het circuit van Interlagos ligt nochtans in Sao Paulo, wat momenteel geldt als één van de zwaarste getroffen regio’s van Zuid-Amerika.

“We liggen op schema met de voorbereidingen van de grand prix en we zijn er zeker van dat het circuit opnieuw voor een fascinerende race zal zorgen,” aldus Tamas Rohonyi tegenover ‘Forbes’.

“Het evenement zal zonder problemen en gewoon met publiek kunnen doorgaan, net zoals dat ook eerder gepland was.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België