BREAKING NEWS: Stoffel Vandoorne vervangt Fernando Alonso en maakt zijn F1-debuut

31 maart 2016 — Onze landgenoot Stoffel Vandoorne zal dit weekend in Bahrein zijn officieel F1-debuut maken bij McLaren. Fernando Alonso is, na zijn zware crash van twee weken terug in Australië, niet volledig hersteld.


Fernando Alonso zal dit weekend niet kunnen deelnemen aan de Grote Prijs van Bahrein. De Spanjaard werd vandaag grondig onderzocht in het medisch centrum van het circuit van Sakhir in Bahrein en de artsen kwamen tot het besluit dat Alonso niet kan rijden.

Fernando Alonso crashte twee weken geleden zwaar tijdens de race in Australië. In een poging om Esteban Gutierrez in te halen, kwam de tweevoudig wereldkampioen ondersteboven terecht na enkele tuimelingen.

McLaren heeft bevestigd dat het niet verantwoord is om Fernando Alonso te laten rijden in Bahrein, waardoor Stoffel Vandoorne de Spanjaard gaat vervangen bij McLaren.

Zo krijgt Stoffel Vandoorne de kans om zich te bewijzen in Bahrein, een circuit dat de jonge Belg goed kent nadat hij er twee keer racete vorig seizoen in de GP2. Dit weekend zal Stoffel Vandoorne voor het eerst een volledige Grote Prijs in de Formule 1 afwerken.

Wij van F1Journaal zijn in ieder geval benieuwd naar de prestatie van Stoffel Vandoorne!

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

 Sint 2020 Sint 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België