BREAKING NEWS: Charles Leclerc behoudt podium, Ferrari krijgt boete

01 december 2019 — Charles Leclerc ontsnapt aan een bestraffing voor een fout met de brandstof, Ferrari wordt voor dezelfde fout wel beboet.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Voorafgaand aan de race raakte bekend dat er een groot verschil was tussen de brandstof die volgens de FIA werd aangetroffen bij de Ferrari van Leclerc en de brandstof die de wagen volgens Ferrari op papier moest bevatten.

Door een onderzoek van de stewards stond de podiumplaats van Charles Leclerc lang ter discussie maar uiteindelijk oordeelden de stewards dat Leclerc zijn podiumplaats mag behouden. Ferrari krijgt voor het incident wel een geldboete van 50 000 euro.

“Er was een verschil van 4,88 kilogram tussen de verklaring van het team over wagen nummer zestien en de meting die werd uitgevoerd door onze technische afgevaardigde,” luidde het in een mededeling.

“De verklaring van het team was niet accuraat en daardoor in strijd met de technische richtlijn. De stewards oordeelden dat het team beboet wordt met 50 000 euro voor de inaccurate verklaring.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België