BREAKING NEWS: Daniel Ricciardo krijgt dubbele tijdstraf en finisht buiten de punten

23 juni 2019 — Daniel Ricciardo heeft na afloop van de GP van Frankrijk een dubbele tijdstraf van vijf seconden gekregen. De Australiër finisht daardoor buiten de punten.


Kort na de race raakte reeds bekend dat Daniel Ricciardo, Lance Stroll en Kimi Raikkonen zich bij de stewards moesten melden om uitleg te komen geven over enkele fases tijdens de laatste ronde van de GP van Frankrijk.

Ricciardo krijgt een eerste tijdstraf van vijf seconden omdat hij onveilig terug op de baan kwam nadat hij in bocht acht even breed ging. Lando Norris werd daardoor gedwongen om naast de baan te rijden en zo een crash te vermijden. Ricciardo krijgt daarvoor ook twee strafpunten op zijn licentie.

Een tweede tijdstraf van vijf seconden kreeg Ricciardo omdat hij in de volgende bocht naast de baan ging rijden om Kimi Raikkonen in te halen. Daarvoor krijgt Ricciardo ook nog eens een bijkomend strafpunt.

In twee bochten tijd verzamelde Ricciardo dus tien seconden tijdstraf en drie strafpunten. Het zorgt ervoor dat de Australiër terugvalt van de zevende naar de elfde plaats.

Ricciardo plaatste na de bekendmaking van het nieuws onderstaande reactie op twitter.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België