logo
 

Felipe Massa neemt eind dit seizoen afscheid van de F1

01 september 2016 — Felipe Massa heeft zonet tijdens een persconferentie in de F1-paddock van Monza zijn afscheid van de Formule 1 aangekondigd.


De Braziliaan zal tijdens de laatste race van het seizoen, de GP van Abu Dhabi meteen ook zijn laatste F1-race rijden. Voor Massa wordt het zijn 250ste race uit zijn F1-carrière, waarna hij defintief zijn helm aan de haak zal hangen.

Helemaal als een verrassing komt het afscheid van Felipe Massa niet. De Braziliaan kon de voorbije seizoenen telkens zijn contract verlengen maar behoort ondertussen tot de oudste rijders op de F1-startgrid. Het contract van Massa bij Williams liep eind dit seizoen af.

Felipe Massa maakte in 2002 zijn debuut in de Formule 1 bij het Sauber F1 team. In 2006 maakte hij de overstap naar Ferrari. Twee jaar later zag het er even naar uit dat hij met Ferrari wereldkampioen zou worden. Uitgerekend tijdens de slotronde van zijn thuisrace in Brazilië stak Lewis Hamilton daar echter in de allerlaatste bocht een stokje voor, waardoor Massa in 2008 uiteindelijk vice-wereldkampioen werd. Massa werd eind 2013 aan de kant geschoven door Ferrari, waarna hij de overstap maakte naar het Williams F1 team.

“Ik wil mijn vrouw en vader bedanken, mijn ganse familie en mijn manager Nicolas. Iedereen die mij gesteund heeft doorheen mijn carrière,” zei Massa meteen na de aankondiging van zijn afscheid. “Ik wil God bedanken voor de kansen die ik gekregen heb, en in het bezonder voor de bescherming die hij mij geboden heeft. Ik wil ook iedereen bedanken waarmee ik doorheen mijn carrière hebben samengewerkt. Ieder team waarmee ik heb samengewerkt, niet alleen in de F1.”

“Ik heb zoveel mooie herinneringen over de jaren en wil iedereen binnen al de teams bedanken. Ik ben gekomen tot waar ik geraakt ben omwille van al de steun die ik van iedereen heb gekregen. Mijn carrière heeft me verder gebracht dan ik ooit had verwacht en ik ben trots op wat ik bereikt heb.”

“Tot slot is het een eer om mijn carrière te eindigen bij een fantastisch team zoals Williams Martini Racing. Het zal een emotionele dag zijn wanneer ik tijdens mijn 250ste race in Abu Dhabi mijn F1-carrière beëindig,” besluit Massa.

De Braziliaan was in zijn F1-carrière onder meer teamgenoot van Michael Schumacher, Kimi Raikkonen en Fernando Alonso. Massa behaalde tijdens zijn F1-carrière elf overwinningen.

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Felipe MassaWilliams

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België