logo
 

BREAKING NEWS: Fernando Alonso neemt niet deel aan eerste race

03 maart 2015 — Fernando Alonso zal de eerste grote prijs van het seizoen missen. De Spanjaard doet dat op doktersadvies na zijn crash tijdens de testdagen in Barcelona. Kevin Magnussen mag zo toch nog eens aan het stuur van een McLaren een race starten.


Tijdens de laatste dag van de voorlaatste wintertrst crashte Alonso hard in een muur met een hersenschudding tot gevolg. Daarna werd hij drie nachten in het ziekenhuis ter observatie gehouden. Daardoor kon hij niet deelnemen aan de laatste vierdaagse wintertest. Nu laat de Spanjaard dus ook de eerste gp van het seizoen links liggen.

McLaren had eerder al bevestigd dat Alonso onzeker was voor de race in Australië, maar dat ze er alles aan zouden doen om hem toch fit te krijgen. Bij verdere onderzoeken deze week kon men geen blijvend letsel vaststellen. Toch raden de dokters de tweevoudig wereldkampioen af om deel te nemen aan de grote prijs van Australië. Mocht Alonso nog eens hard van de baan gaan, dan zou het risico op zware letsels een pak groter zijn.

“Fernando’s dokters hebben hem aanbevolen, na zijn hersenschudding opgelopen tijdens zijn ongeval op het Circuit de Barcelona-Catalunya op 22 februari, alle risico’s die er voor kunnen zorgen dat hij nog eens een hersenschudding zou kunnen oplopen zo veel mogelijk te mijden,” meldt McLaren. “Zo worden de kansen op een second impact syndroom zo goed mogelijk vermeden. Dit is een normale procedure bij atleten die een hersenschudding hebben opgelopen. Om dit risico te vermijden hebben zijn dokters hem geadviseerd om niet deel te nemen aan de grote prijs van Australië op 13, 14 en 15 maart.”

McLaren kon ook al laten weten dat de dokters Alonso steunen in zijn wil om in Maleisië terug te keren. Voorlopig wordt zijn plaats ingenomen door Kevin Magnussen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België