logo
 

BREAKING NEWS: Formule 1 wil in 2020 op Zandvoort racen

02 november 2018 — Het Nederlandse 'De Telegraaf' meldt dat Formula One Management Limited, de eigenaar van de Formule 1, het circuit van Zandvoort een aanbod heeft gedaan om vanaf 2020 op het circuit een F1-race te organiseren.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

De voorbije maanden was er al veel te doen rondom de eventuele organisatie van een F1-race in Nederland maar nu lijkt alles in een stroomversnelling te komen. De Formule 1 zou immers naar het circuit van Zandvoort willen komen voor de organisatie van een Nederlandse GP.

De organisatie-fee die betaald dient te worden zou zo’n 20 miljoen euro bedragen. Het totale kostenplaatje voor het organiseren van een F1-race in Nederland zou tussen de 30 en 40 miljoen euro bedragen.

Voor Nederland zou het een unieke kans zijn om terug te keren op de F1-kalender. Er zou dan voor eerst sinds 1985 opnieuw een GP van Nederland plaatsvinden. Uiteraard draagt ook de populariteit van de Nederlandse F1-piloot Max Verstappen hieraan bij.

“Als wij nu tekenen, dan heeft Nederland in 2020 weer een Grand Prix. Met Max Verstappen. Iedereen is er bij ons terdege van bewust dat dit een unieke kans is,” aldus Prins Bernhard van Oranje, de eigenaar van het circuit van Zandvoort, tegenover ‘De Telegraaf’.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Max Verstappen

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië