BREAKING NEWS: Gridpenalty voor Lewis Hamilton

29 juni 2019 — Lewis Hamilton heeft na afloop van de kwalificatie voor de GP van Oostenrijk een gridpenalty van drie plaatsen gekregen.


Hamilton kwalificeerde zich oorspronkelijk als tweede op de eerste startrij. Reeds tijdens de kwalificatie raakte echter bekend dat de stewards na afloop van de kwalificatie een incident met Kimi Raikkonen zouden onderzoeken.

De Britse wk-leider hinderde Raikkonen tijdens een snel rondje. Hamilton probeerde nog wel uit de weg te gaan door rechtdoor te rijden in de bocht maar Raikkonen kon niet anders dan Hamilton ontwijken. De Fin liet vervolgens zijn frustratie duidelijk blijken door zijn middelvinger op te steken.

Nadat de stewards de rijders aanhoord hadden en de videobeelden nogmaals bekeken hadden oordeelden ze dat Hamilton een gridpenalty van drie plaatsen kreeg. Hamilton was volgens de stewards door Mercedes gewaarschuwd dat er snelle wagens op komst waren, desondanks hinderde hij alsnog Raikkonen.

Hamilton valt door de gridpenalty terug van de tweede naar de vijfde plaats op de grid. Max Verstappen schuift daardoor een plaatsje op. De Nederlander start morgen op de eerste startrij, naast polesitter Charles Leclerc.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België