logo
 

BREAKING NEWS: Kubica in het ziekenhuis na crash!

06 februari 2011 — Lotus Renault GP-rijder Robert Kubica zou verscheidene breuken opgelopen hebben na een crash in de rally 'Ronde di Andora' in Italië

De Pool, die recent nog de tijdstabellen aanvoerde in Valencia, nam deel aan de rally in een Skoda Fabia RS in de Super2000 categorie, toen zijn wagen abrupt van de weg afvloog.

Kubica’s co-rijder James Gerber bleek ongehavend uit de crash te komen, maar Robert Kubica zelf werd met de helikopter afgevoerd naar het ziekenhuis.

Volgens de krant ‘Savona News’ was Kubica na de crash bij bewustzijn, maar werd in allerijl naar het ziekenhuis afgevoerd met wat men omschreef als ‘meerdere breuken’.

Bronnen uit Polen zeggen dat het zou gaan om een gebroken pols. Voorlopig blijft het echter onduidelijk wat de gevolgen zijn van deze crash. Welke impact dit zal hebben op de start van het F1-seizoen , die over amper anderhalve maand plaats vindt, is nog niet bekend.

De organisatoren van de Rally kondigden reeds een persconferentie aan die snel duidelijk zou moeten maken wat er precies gebeurd is.

Update: Volgens verschillende bronnen zouden de artsen momenteel overwegen om eventueel een hand van Kubica te amputeren. Rond 16u30 uur wordt een uitgebreid medisch bulletin verwacht en houdt Daniel Morelli, de manager van Kubica, een persconferentie.
Later meer….

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België